Το δεξί κλικ έχει απενεργοποιηθεί για λόγους προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων.
logo

Στήνοντας ένα camera cage

Το camera cage (κλουβί κάμερας η κατά λέξη μετάφραση) ή αλλιώς camera rig (εξάρτηση κάμερας) έχουν διαδοθεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, που όλο και περισσότερο χρησιμοποιούνται οι DSLR & Mirrorless μηχανές για βίντεο. Πέρα από τον “φανταζή” τίτλο πρόκειται ουσιαστικά για ένα μεταλλικό πλαίσιο (αλουμινίου συνήθως) που περιβάλει την κάμερα και παρέχει πολλαπλά σημεία για την τοποθέτηση διαφόρων αξεσουάρ, με σκοπό να επεκτείνουν και να διευκολύνουν την λειτουργία της κάμερας. Υπάρχουν camera cage που φτιάχνονται για ένα συγκεκριμένο μοντέλο κάμερας και της ταιριάζουν “γάντι” και υπάρχουν camera cage πιο γενικά, που δέχονται κάμερες διαφόρων μεγεθών.

Έτσι και εμείς, παραλάβαμε σήμερα το camera cage της ViiGim – 18650 DC Coupler Rig Cage for Panasonic G7, που εκτός από την κλασική δυνατότητα εύκολης προσαρμογής διάφορων αξεσουάρ πάνω στην μηχανή (μικρόφωνο, φως κτλ), παρέχει και τη δυνατότητα τροφοδοσίας της μηχανής με ρεύμα, χάρη στις μπαταρίες που δέχεται στην χειρολαβή!

Μέσα στο κουτί βρήκαμε τα παρακάτω

01

Η διαδικασία συναρμολόγησης είναι απλή και γρήγορα, γρήγορα παίρνουμε το συναρμολογημένο cage όπως φαίνεται παρακάτω (το cage είναι βιδωμένο πάνω σε πλακέτα γρήγορης απελευθέρωσης της manfrotto, που δεν περιλαμβάνεται στην συσκευασία, γιατί δεν μπορούσαμε να το στηρίξουμε αλλιώς για την φωτογραφία)

02

03

Τώρα το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αρχίσουμε να προσθέτουμε αξεσουάρ, όπως μικρόφωνο

04

Φωτιστικό led

05

και γενικά ότι άλλο μπορεί να χρειαστούμε κατά την διάρκεια της βιντεοσκόπησης.

Για την τροφοδοσία περιλαμβάνεται μία dummy μπαταρία που μπαίνει στην θέση της κανονικής μπαταρίας και συνδέεται με την χειρολαβή για να τροφοδοτήσει με ρεύμα την μηχανή.

Η χειρολαβή δέχεται 2 μπαταρίες τύπου 18650, που μπορείτε αν τις βρείτε σε διάφορες χωριτικότητες μέχρι και 3400mAh (βρήκαμε εμείς) και σε τιμή ΠΟΛΥ καλύτερη ακόμη και από τις μπαταρίες τρίτων κατασκευαστών για την G7.

Στην πράξη τώρα, το camera cage είναι ελαφρύ και πολύ βολικό για την συγκεκριμένη μηχανή, επιτρέποντας την εύκολη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες της και στις θύρες σύνδεσης της. Η χειρολαβή δίνει καλό κράτημα και διευκολύνει πολύ για τις χαμηλές λήψεις. Το ζευγάρι των μπαταριών 3400mAh μας άντεξε άνετα κατά την διάρκεια κάλυψης ενός γάμου που περιελάμβανε την προετοιμασία της νύφης, το μυστήριο και την δεξίωση και οι ενδείξεις που έδινε στην οθόνη της μηχανής ήταν αρκετά ακριβής.

Από την άλλη, οι βίδες που περιέχει για την συναρμολόγηση του δεν είναι και για βραβείο ποιότητας κατασκευής και μάλλον θα ψάξουμε για να τις αντικαταστήσουμε. Επίσης, για κάποιο περίεργο λόγο το καλώδιο από την ψεύτικη μπαταρία είναι υπερβολικά μεγάλο και θέλει πολύ τύλιγμα για να μην πετάει προς διάφορες κατευθύνσεις.

Τελικό συμπέρασμα, για τα λεφτά του είναι μία καλή αγορά που κάνει αυτά που πρέπει, με μεγαλύτερο πλεονέκτημα τη δυνατότητα τροφοδοσίας με ρεύμα στη μηχανή, με πολύ μεγαλύτερη διάρκεια από τις μητρικές μπαταρίες και σε πολύ καλύτερη τιμή.

Παρακάτω ακολουθούν σύνδεσμοι όπου μπορείτε να βρείτε το camera cage αλλά και μπαταρίες

ViiGim – 18650 DC Coupler Rig Cage for Panasonic G7 με τροφοδοσία

ViiGim – Cage for Panasonic G7 χωρίς τροφοδοσία

Μπαταρίες 18650

Κάνετε like την σελίδα μας KP Photography Cinematography στο Facebook ή ακολουθήστε μας στο twitter για να ενημερώνεστε για τις νέες μας δημοσιεύσεις πάνω στην φωτογραφία και υποσχόμαστε ακόμη πιο ενδιαφέροντα θέματα. 

Για να δείτε με τι ασχολούμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε για εσάς, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.kpstudio.gr

Και όπως πάντα θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας και να απαντήσουμε σε ερωτήσεις.

  • Share

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *